ŁUKASZ KONIK

ŁUKASZ KONIK

Rodowity gorzowianin. Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Miłośnik wysublimowanej i eleganckiej kuchni francuskiej. Pasjonat kuchni molekularnej, dzięki której prezentuje nowe spojrzenie na tradycyjne produkty, podając je w nowy, niekonwencjonalny sposób. Swoim zamiłowaniem do odkrywania nowych smaków dzieli się, realizując pokazy i warsztaty z cyklu „Kulinarna Awangarda”. Kunszt jego sztuki gotowania doceniła w 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni, przyjmując go jako najmłodszego kucharza do swojego grona. Członkami Klubu są m.in. tak znane postacie, jak Kurt Scheller czy Karol Okrasa.

Propozycji kulinarnych Łukasza można spróbować w Restauracji Przedwiośnie zlokalizowanej w EVA Park Life&SPA w Konstancinie-Jeziorna. W jej menu znajdziemy między innymi nowe spojrzenie na tradycyjne produkty, często zapomniane, choć od dawna wykorzystywane w polskiej kuchni. Autorską kuchnie Łukasza Konika wyróżniają różne techniki gotowania oraz otwartość na potrzeby dietetyczne gości. Szef Kuchni Restauracji Przedwiośnie mówi, że doskonały smak może być także atrybutem kuchni dietetycznej i na co dzień wprowadza tę zasadę w życie.

www.evapark.pl

www.lukaszkonik.pl